Nejčastější příčiny poškození portu nabíjení na vašem telefonu

Nejčastější příčiny poškození portu nabíjení na vašem iphonu

Závady nabíjení

Problémy s nabíjením jsou docela běžné bez ohledu na stáří Vašeho telefonu. Některé problémy s nabíjením pramení z každodenní činnosti, zatímco jiné jsou způsobeny náročným, nebo nesprávným používáním. Zde jsou některé z nejčastějších příčin, které vedou k opravě nabíjecího portu.

Prach, špína a nečistoty

I když se tomu chceme vyhnout, s prachem se setkáváme každodenně. A když se tyto částice dostanou do kontaktu s telefonem, mohou způsobit různá poškození. Bez ohledu na Vaši píli, smítko prachu, špíny či jiných nečistot mohou snadno proniknout k malým portům Vašeho telefonu, a odtud dovnitř zařízení. Následkem jsou všelijaké problémy a v případě nabíjení jde často o vady souvisejí s připojením. Nahromadění těchto částic může způsobit selhání spojení mezi portem nabíječky a kabelem, takže nabíjecí port u Vašeho telefonu přestane fungovat.

Koroze

Koroze je mezi uživateli mobilních telefonů poměrně běžná, protože se voda a vzduch snadno dostane do portu. Vnik tekutiny do konektoru zařízení způsobuje oslabení připojení tak, že telefon již nedostává tolik energie a nabíjení trvá déle než obvykle. Jelikož koroze vyžaduje čas, je náročné tuto vadu včas registrovat, zejména kvůli tomu, že i trochu potu do kapsy během cvičení může tento proces kdykoliv nastartovat.
 

Víte, že dokážeme telefon opravit dálkově?

Stačí na našich stránkách vybrat model, a objednat svoz. Zařídíme Vám svoz přímo z domova, nebo zašleme kód pro podání balíčku na zásilkovně. Ještě v rámci týdne by pak Váš telefon mohl být opravený.

Rozbitý Konektor nabíjení

Jedním z nejsložitějších problémů vyžadující opravu, je rozbitý nabíjecí port. K tomu nedojde, pokud na něj nebude aplikována nějaká vnější síla, která způsobí přerušení nebo odpojení konektoru od kořenového spojení. Obvykle je to zapříčiněno násilným vtlačením nabíjecího kabelu do portu. Bohužel se jedná o složitý problém, který vyžaduje zásah našich autorizovaných techniků tím, že otevřou telefon a vymění port.

Ohnutí kovového konektoru

Kovový konektor se může kdykoliv a snadno ohnout bez ohledu na stáří Vašeho telefonu. To zapříčiní mnoho problémů, jelikož proužky mají důležitou roli v souvislosti se základní deskou. Následkem poruchy je pomalý proces nabíjení. Doneste Váš telefon na jednu z našich Mobileko poboček a my si s tím poradíme.

Uvolnění Konektoru nabíjení

Tato situace je způsobena nesprávným vsunutím nabíjecího kabelu do Vašeho mobilu, neustálým nabíjením, neopatrností při manipulaci s telefonem nebo dokonce něčím tak jednoduchým, jako je použití neoriginálního kabelu.Jediný rozdíl mezi uvolněným nabíjecím portem a ohnutým kovovým konektorem je vzhled. V prvním případě je konektor odpojen od základní desky. To znamená, že nabíjecí kabel a přijímač nebudou schopny se navzájem navázat a vytvořit spojení. Zatímco ohnutý port stále může fungovat zpomaleně, uvolněný port nebudete pravděpodobně moci používat, dokud nebude opraven. Budete potřebovat pomoc odborníka, který Vám konektor nabíjení vymění a naši technici tento úkon zvládnou rychle, kvalitně a se zárukou. U volného portu možná budete schopni dosáhnout dobrého, bezpečného připojení při ohnutí nabíječky do potřebné míry.
 

Na našich pobočkách Mobileko Váš problém rádi vyřešíme

Na našich pražských pobočkách budeme schopni konektor vyměnit. Stačí se zastavit, provedeme diagnostiku, nejdříve tentýž den byste si telefon odnesli opravený.

Může to být velmi frustrující, pokud konektor nabíjení telefonu nefunguje jak má. Budete potřebovat někoho, s kým budete mít jistotu, že tyto potíže rychle a kvalitně vyřeší. Z tohoto důvodu se budete chtít obrátit na Mobileko pro pomoc.