Kroky k záchraně telefonu, pokud Vám spadne do vody

Kroky k záchraně telefonu před poškozením kapalinou

◉ Jako první je třeba vypnout telefon, vyjmout SIM kartu a držet ji ve svislé poloze. SIM kartu můžete dočasně vložit do jiného telefonu.

◉ Osušte telefon papírovou utěrkou nebo hadříkem.

◉ Otevřete zadní panel a odpojte baterii, pokud se jedná o starší telefon.

◉ V případě nového telefonu, zkontrolujte záruku prodejce nebo výrobce. Možná budete mít nárok na opravu Vašeho telefonu nebo jej vyměnit za malé až žádné náklady.

◉ V opačném případě jej doneste k nám do Mobileka na čištění po oxidaci. Za čištění si účtujeme 790 kč, ale pouze v případě úspěchu. Pokud by se telefon zachránit nepodařil

 

Prevence poškození vodou

◉ Pokud procházíte deštěm nebo v zóně stříkající vody, snažte se mít nabíjecí port, konektor pro sluchátka a reproduktory telefonu zakryté.

◉ Doporučuje se nechat telefon v bezpečné vzdálenosti od vody, zvláště pokud jste na pláži, u bazénu nebo se koupete ve vaně. Zvažte použití Bluetooth reproduktoru, bezdrátového sluchátka jako jsou AirPods, nebo sluchátka Galaxy.

◉ Buďte také opatrní, když si s sebou vezmete telefon do koupelny, protože existuje mnoho případů, kdy telefony náhodně skočí do toalety.

◉ Takže nejlepší způsob, jak zabránit poškození Vašeho telefonu vodou, je nebrat ho do "vysoce rizikových" oblastí.

 

Používejte vodotěsná pouzdra.

Pokud chcete v budoucnu chránit svůj telefon před poškozením vodou, můžete si zakoupit vodotěsné pouzdro. 

 

Vodotěsné a voděodolné telefony.

Uvědomte si, že když výrobci telefonů prohlašují své výrobky za vodotěsné nebo voděodolné, platí to jen za specifických podmínek. Voděodolnost telefonu závisí na hloubce ponoření, době ponoření a čistotě vody.

Nové modely nabízejí silnější obranu proti vodě. Přesto Vám nedoporučujeme testovat odolnost mobilního telefonu proti vodě tím vložením do vody nebo házením do bazénu. Bez ohledu na to, jak chytrý je Váš telefon, neví, jak plavat.