Kdy vyměnit baterii v telefonu?

vymena baterie mobileko
"Stále nabíjím telefon!"
"Baterie nevydrží ani jeden den nabitá!"
"Jak je to možné a co mám dělat?"

Tak tyhle věty slýcháme často. Baterie je bohužel pouze spotřební část telefonu. I když telefon nebudete používat, baterie bude pomalu ale jistě odcházet do věčných lovišť. Proto výrobci garantují její záruku většinou kolem 6 měsíců. Průměrná životnost baterie pak činí přibližně 2 roky. Po dvou letech má baterka výrazně menší kapacitu a výdrž nabití je kratší. 

Určitě už jste slyšeli všelijaké rady, jak baterku udržet v kondici. Bohužel i přes veškerou snahu baterie ochabuje

Kdy je správný čas na výměnu baterie?

telefon dobíjíte několikrát denně

  • Když několikrát za den musíte hledat nabíječku nebo powerbanku, tak už začíná být stav baterie otravný. 
  • U baterií s 4000 mAh se pak jedná o kapacitě, která nedosáhne ani dvou dnů bez nabití.

překotná ztráta % nabití

  • Ztrátu kapacity baterky signalizuje také překotné snížení procent nabití (např.: baterie ukazuje 80% a pak náhle 40%).

při spuštění aplikace se telefon vypne

  • Při spuštění energeticky náročnější aplikace (např. fotoaparát) se telefon znenadání vypne a to třeba i při vysokém procentu nabití (klidně i 50-80%). Způsobuje to ztráta napětí baterie. Energetický nárok aplikace jednoduše baterie neunese a raději úplně vypne telefon. Telefon je pak stěží plně použitelný. Většinou se jedná pouze o opotřebovanou baterii.

baterie se nabije během několika minut

  • Toto znamení se objevuje zpravidla většinou v kombinaci s přeskakujícími % baterie a vypínáním. Další signál může být právě extrémně rychlé nabíjení (např. nabití během 5-10 min na 100%). 

telefon se nenabiji mobileko

 

Kdy se nemusí jednat o baterii?

Někdy si můžete špatně vyložit určité chování nabíjení telefonu. O vadu nemusí jít v případě:

telefon se nenabíjí

  • Naši zákazníci často spojují nabíjení pouze s baterií. V některých případech se může jednat pouze o vadný konektor nabíjení nebo porouchanou nabíječku.

baterie se nabije pouze do určitého procenta, a dále ne

  • I v tomto případě se nemusí nutně jednat o baterii. Když dáte telefon na nabíječku a baterie se dobije třeba pouze do 50% a dále již ne, může jít opět o poruchu konektoru. V této situaci důkladněji prověřujeme i baterii.

Našli jste se v tomto článku? Potřebujete vyměnit baterii v telefonu? Svěřte nám svůj telefon! Baterii Vám rádi vyměníme.

Nejste si jistí? Kontaktujte nás!