Jak restartovat iPhone 14?

Existuje mnoho důvodů, proč byste mohli potřebovat restartovat svůj iPhone 14, ať už chcete vyřešit problémy, přejít na určitá nastavení nebo jen získat čistý start.

Dalším důvodem restartu může být řešení zamrzlého displeje, v tom případě se jedná o tzv. nucený restart.

Restartování iPhonu 14 není žádná věda, existuje mnoho způsobů, jak to udělat. Přečtěte si náš návod, jak na to.

Restart pomocí tlačítek iPhonu 14

Nejběžnější metodou používanou k restartování iPhonu 14 je pomocí bočních tlačítek.

Stiskněte a podržte Tlačítko pro Zvýšení nebo Snížení hlasitosti a boční tlačítko, až se objeví Nabídka pro vypnutí, posuňte spínač doprava. Tímto způsobem se iPhone 14 vypne.

Počkejte přibližně 15 sekund, poté stiskněte a podržte Boční tlačítko, dokud se neobjeví logo Apple, což potvrzuje, že se Váš iPhone 14 nyní zapne.

Použití nastavení 

Spusťte aplikaci Nastavení na svém iPhonu 14 a vyberte Obecné. Sjeďte dolů a klepněte na Vypnout, poté přetáhněte Posuvník pro vypnutí doprava a telefon se vypne.

Opět, a jak bylo uvedeno výše, nyní budete muset držet Boční tlačítko, dokud se neobjeví logo Apple jako znamení, že se Váš iPhone 14 nyní zapne.

Použití nabídky na obrazovce 

iPhone 14 obsahuje možnost Restartovat v určité nabídce na obrazovce, ze které můžete telefon restartovat.

Protože se jedná o funkci usnadnění přístupu, je třeba ji zapnout v aplikaci Nastavení telefonu.

Abyste toho docílili, spusťte Nastavení na svém iPhonu, poté klepněte na Usnadnění > Dotyk > Pomocný dotyk a zapněte možnost Pomocný dotyk.

Na obrazovce Vašeho telefonu se objeví bílá tečka. Klepnutím na ni otevřete nabídku a po jejím spuštění vyberte Zařízení > Více > Restartovat.

Budete vyzváni zprávou „Opravdu chcete restartovat svůj iPhone?“ a pod ní možnosti Zrušit a Restartovat. Je zřejmé, že v našem případě musíme klepnout na Restart. Váš iPhone se poté vypne a znovu zapne.

Časté otravné zamrzávání obrazovky, co s tím?

Pokud stále máte ve svém iPhonu Apple iOS 16 a závady přetrvávají, je dobré zkusit resetovat všechna nastavení telefonu, abyste potenciálně vyřešili své problémy. To platí i v případě, že jste upravili příliš mnoho nastavení a chcete začít od začátku.

Je snadné uvést všechna nastavení na tovární hodnoty a je důležité poznamenat, že neztratíte svá uložená data a mediální soubory, pokud je máte na icloudu zálohována.

 

Tovární nastavení

Když provedete resetování, váš iPhone vrátí nastavení sítě, slovník klávesnice, nastavení umístění a nastavení soukromí zpět na výchozí hodnoty. Také odstraní Apple karty, pokud jste nějaké z nich přidali do svého telefon. V případě, že nechcete resetovat všechna nastavení, ale pouze konkrétní, můžete tak učinit na stránce Resetovat.

Jak obnovit tovární nastavení všech nastavení na Vašem iPhone

Pro spuštění procesu resetování nastavení otevřete aplikaci nastavení na svém iPhonu a poté:

  • V Nastavení přejděte na Obecné> Resetovat
  • Na stránce Resetovat nahoře vyberte Resetovat všechna nastavení
  • V této fázi, pokud jste přednastavili přístupový kód, musíte jej zadat, abyste mohli pokračovat
  • V dolní části obrazovky telefonu se otevře výzva, klepněte na Obnovit všechna nastavení
  • Nedostanete žádná další výzvy, takže si ujistěte, že opravdu chcete resetovat všechna svá nastavení, a tím vymazat všechna svá přizpůsobená nastavení.

V článku jsme se věnovali tomu, jak restartovat Váš iPhone 14 a jak řešit / vyřešit jakékoliv problémy související se zamrzáním obrazovky. Sdílejte informace a zachraňte přátele rozhořčení chybným iOS systémem. Budou Vám vděční.