Jak prodloužit životnost baterie

Všichni víme, že obměna smartphonu za nový model znamená další investice. Zatímco nový telefon může přinést nové funkce,  udržovat ale starší zařízení a jeho baterii funkční, může být ekonomicky výhodnější. Chcete-li tak učinit, je třeba udržovat telefon v dobrém stavu a zvláště se věnovat životnosti baterie. Zde se dočtete, jak jednoduché úpravy Vám mohou pomoci udržet životnost baterie ve Vašem telefonu, ať už se jedná o Apple iPhone, nebo Samsung Galaxy či Xiaomi.

Výdrž baterie vs. životnost

Než se do toho ponoříme, je třeba rozlišit výdrž od životnosti baterie, protože se používají zaměnitelně. Výdrž baterie označuje, jak dlouho baterie vydrží, než ji budete muset připojit do zásuvky, zatímco životnost baterie označuje, jak dlouho můžete baterii používat, než ji budete muset vyměnit. Výdrž baterie souvisí s každodenním používáním, zatímco životnost pokrývá celkový život baterie.

6 způsobů, jak udržovat baterii u mobilu

Níže uvedené tipy vám pomohou maximalizovat výdrž baterie i její životnost!

1. Přizpůsobte Jas

Obrazovka mobilního telefonu spotřebovává více energie než jakákoliv jiná část Vašeho zařízení. Vybíjení baterie můžete zpomalit snížením jasu obrazovky na úroveň, kterou můžete pohodlně používat. Automatický jas usnadňuje úsporu baterie, aniž byste museli neustále upravovat. Chcete-li tuto funkci povolit, přejděte do Nastavení, kde obvykle na pozici ,,Displej" nebo ,,Jas zařízení" budete mít možnost tuto funkci zapnout.

3. Režim nízké spotřeby

Jakmile výdrž baterie klesne na nízkou úroveň, telefon může automaticky upravovat různé funkce a nastavení pro snížení spotřebu energie jako například automatické snížení jasu, zpoždění aktualizace aplikací, deaktivace nahrávání a stahování na pozadí, deaktivace většinu funkcí 5G atd. Přejděte do nabídky Nastavení > Baterie > povolte režim nízké spotřeby.

2. Vliv Wi-Fi

V ideálním případě udržujete svůj mobilní telefon připojený k Wi-Fi co nejvíce, než abyste se spoléhali na mobilní síť. Pokud je úspora baterie urgentní, můžete bezdrátové připojení zcela vypnout, aby telefon přestal vyhledávat signál (což představuje obrovská spotřeba energie). Nejjednodušší způsob, jak to provést, je povolit režim Letadlo.

4. Vyvarujte se extrémním teplotám

Pokud mobil vystavíte příliš horkému nebo chladnému prostředí, může to drasticky zsnížit životnost baterie. Výrobce Apple například informuje, že ideální rozsah je 16,6 - 22,22 stupňů, ale že Váš iPhone by měl fungovat dobře při teplotách 0 až 35 stupňů. Při chladnějších teplotách si můžete všimnout krátkého poklesu výkonu baterie, ale jakmile jste v pohodlném teplotním rozsahu, měl by se vrátit k normálu.

5. Vyjměte pouzdro během nabíjení

Je Vaše zařízení při nabíjení na dotek horké? To může být znamení, že potřebujete sundat pouzdro telefonu, alespoň při nabíjení. To dává Vašemu zařízení čerstvý vzduch, který jej udrží chladnější a chrání baterii před přehřátím.

Jak prodloužit životnost baterie v iPhonu

Proč vyměnit baterii u Mobileko

  • Nejvyšší kvalita baterií
  • Ekologická likvidace staré baterie
  • Expresní výměna (u vybraných modelů na počkání)
Jak prodloužit životnost baterie v iPhonu

Nechte mobilní telefon na opravu vyzvednout v místě Vašeho domova!

Nabízíme svoz zařízení na opravu prostřednictvím kurýrem DPD, nebo podání na pobočce Zásilkovny zcela zdarma! Doba opravy i s dopravou činí průměrně 3-5 dní. Opravíme téměř telefon každé značky a nemusíte cestovat z Vašeho domova.
Jak prodloužit životnost baterie v iPhonu

5 poboček v Praze

Pro osobní přístup na Vás čekají profesionální kolegové specialisti, kteří se postarají o funkčnost Vašeho telefonu a hladký průběh opravy. U vybraných modelů a značek nabízíme opravy na počkání. Možnost je také si vybrat z široké nabídky příslušenství nebo nových či použitých mobilních telefonů

Klíčem k udržení zařízení v optimálním stavu je zachování jeho životnosti baterie! Pokud jste si přesto všimli, že Vaše baterie začala klesat, možná nebudete potřebovat zcela nové zařízení - možná budete potřebovat pouze výměnu baterie! Mobileko používá baterie nejvyšší kvality a a pouze ty používáme u zařízení našich zákazníků.

Chcete-li začít s výměnou baterie, vyhledejte a kontaktujte Mobileko v Praze i po celé ČR! Nabízíme také svoz po celé ČR zdarma.

Jak prodloužit životnost baterie v iPhonu

Více jak 1 000

výdejních míst po celé ČR pro dálkovou opravu

5 poboček

v Praze pro osobní přístup