Vážení zákazníci, na Velký pátek 29.3. Vás uvítáme na prodejnách Spálená, Černý most, a Ládví. O Velikonočním pondělí 1.4. jsme Vám k dispozici na Spálené a Ládví. Otevírací doba přes svátky je 10:00 - 19:00.

Výměna skel - výhody a nevýhody

Starost o naše mobilní zařízení je už denním chlebem každého člověka. Nejpoužívanější přístroj každého člověka je dnes právě mobilní telefon. Vzhledem k tomu jak s telefonem neustále manipulujeme, je to také nečastější zařízení v domácnosti které potřebuje opravu případného poškození.

hit-phone

Nejčastější a nejnáchylnější částí je právě sklo, potažmo displej přístroje. Je to zároveň součást většinou nejdražší. Dnešní Amoled, sAmoled a OLED displeje náročné na výrobu často dosahují téměř nákupní cenu přístroje, u některých starších ji dokonce přesahují. 

Výrobci v rámci svých autorizovaných opravují displejové panely náhradou za zcela nové komplety. Což je ale cenově náročnější. Pokročilejší servisní centra jako právě ty Mobileko jsou ale schopni vyměnit také pouze prasklé sklo. Moderní displeje jsou pro zachování maximální kvality zobrazení jeden kus s dotykem. Dotyk se nedá uživatelsky vyměnit. Zkušený servis s dostatečným vybavením ale dokáže dotyk od displeje oddělit a naaplikovat nové sklo.

Výhody oproti výměně displeje

+ zachování původního displeje
+
nížší cena oproti vyměně displeje
+
zachování kvalitních vlastností displeje
+
kompatibilita - žádné komponenty se nemění, pouze vrchní sklo
+
ekologická oprava

 

Hlavní výhodou je jistě to, že cena výměna skla může být až o 30% nižší než výměna celého displeje. Mění se pouze sklo, tudíž všechny komponenty zůstávají na místě a není třeba mít obavy z funkčnosti. Zůstává Váš originální displej a tak není třeba mít strach ze změny vlastností displeje. Vzhledem k tomu, že se používá minimum materiálu, nenahrazuje se displej, je tedy oprava maximálně šetrná k planetě.

 

Jsou zde i nějaká negativa?

 

+ delší doba opravy
+
alternativní oprava - možné riziko nedokonalostí

 

Mezi drobné komplikace k výměně skla patří zejména čas. Výměna rozbitého skla vyžaduje svůj čas a proto ji nelze provést na počkání. Pokud zákazník pospíchá, je možnost vyměnit rychle displej. Doporučujeme avšak vydržet a ponechat přístroj na potřebnou dobu na výměnu skla. Pro kvalitně odvedenou práci to jistě stojí.

Je třeba však výměnu skla vnímat jako alternativní opravu, tedy poslední záchranu displeje před nutnou výměnou. S tím souvisí že při této opravě je zde určité riziko poškození displeje, nebo drobných vad, které by se během opravy měly objevit. Nemělo by se však jednat o něco omezujícího a za nižší cenu opravy toto jistě stojí.

 

Kolik stojí výměna skla?

Výměnu skla nyní provádíme u značek Apple a Samsung. Zvolte pouze svůj model a zjistěte kolik oprava skla u Vašeho modelu stojí.

 

Apple

 

Samsung

 

 

Pokud Vás budou zajímat jakékoli informace k výměně skla, rádi Vám je podáme. Na chatu, emailu: info@mobileko.cz  či infolince 733 399 899.

A nezapomínejte, nemáte li možnost k nám dorazit osobně, zajišťujeme svoz zařízení na opravu po celé ČR a to i ZDARMA. Usnadníme vám opravu jak to bude možné.