Samsung představil Galaxy Note 8 a tady jsou jeho klíčové taháky!

Samsung po fiasku minulého roku, kdy jeho krátce představený Note 7 okamžitě vzbudil nečekanou pozornost, a to nejen kvůli výbavě, ale zejména unikátní schopnosti vznítit se v nečekaných situacích (třeba na palubě letadla). I přes neověřené drby, kde bylo hlásáno, že řada Note zmizí na nějakou dobu úplně, nakonec Samsung představil před dvěma dny v New Yorku novou vlajkovou loď pod názvem Note 8. 

A tady je jeho několik hlavních TOP funkcí:

 

Obří "infinity displej" o úhlopříčce šílených 6,3 palce

Toto je zatím největší displej který Samsung u modelu Note dosud představil. Pro představu, má ještě monstróznější displej než S8+ s jeho 6,2" palce. Po vzoru S8 a S8+ se jedná o "infinity displej" . Proč Infinity? Protože zabírá kompletně celou přední plochu přístroje a rozléhá se až do extrémních krajů přístroje. 

note8

 

Duální kamera s ,,Live Focus"

Samsung tvrdí, že Note 8 má první duální kameru s optickou stabilizací na obou kamerách. A proč ne ..

K tomu představuje i novou funkci nazývající se "Live Focus". Ta umožňuje například při portrétech rozmazat pozadí, tedy s takzvaným "bokehem". Uvidíme jak dobře si s tím v porovnání s iPhonem 7 Plus který totožnou funkcí disponuje již rok poradí.

note82

 

S Pen a ,,Live Message"

Stylus firemně pojmenovaný S Pen je jedna z klíčových taháků již od počátku modelové řady Note. Nyní však provedl několik dalších vylepšení a tím pozvedl využitelnost.

Pomocí S Penu můžete psát poznámky přímo na zamčenou obrazovku přístroje, což se hodí při psaní rychlých poznámek nebo úkolů. Další šikovnou funkcí je překládaní pomocí S penu. Jenom podržíte ve vzduchu dotykové pero nad textem a přeložíte jej bez potřeby dotyku. ,,Live Message" pak umožňuje zasílání zpráv pomocí S Penu, konkrétně můžete vytvářet animované kresby, a ihned je odeslat kamarádovi.

 spen

 

Víc Dexi, víc!

Dex je dokovací stanice (a s pěkně chytlavým jménem) pro Galaxy S8 a Note 8 do kterého připojíte monitor, a prakticky jej přeměníte v počítač.

Dex byl spuštěn už dříve v průběhu tohoto roku, tehdy ale byla pouze hrstka aplikací které se dokázaly promítat na velký monitor. Samsung toto napravil s týmem Dex Labs a program nyní dokáže spouštět většinu aplikací do full screenu zatímco Note 8 je připojen k docku.

dex

 

Rozšířené Bixby

Bixby je virtuální asistent kterého také již známe. Byl představen tento rok a zároveň spuštěn v Americe a Koreji na Galaxy S8, a nyní i na Note 8. Brzo se očekává také spuštění v Británii.

Brzy se také očekává spuštění Bixby ve více než 200 zemích. A jestlipak mezi nimi budeme i my? 

A abych nezapomněl, Note 8 má na boku tlačítko pro aktivaci Bixby.

bixby 

Do prodeje se Note 8 dostane již 15.září a to za částku téměř 27 tisíc korun.