Oprava podsvícení na základní desce

V mobilním světě se mohou objevit různé technické problémy, a jedním z nich je nefunkční podsvícení na základní desce. Tento problém může postihnout jak iPhony, tak i Samsungy, ačkoli se může projevovat různými způsoby. Zde se podíváme na to, co způsobuje tuto závadu, jak se projevuje, a jak probíhá oprava u Mobileko

Jak se závada projevuje?

Nefunkční podsvícení na základní desce se může projevit různými způsoby, včetně:
  1. Tmavé obrazovky: Obrazovka se může zdát jako tmavá, přičemž je možné vidět obsah, ale bez podsvícení je téměř nečitelný.
  2. Změna jasu: Podsvícení se může náhle ztmavit nebo se rozsvítit nesprávně, což způsobuje nepředvídatelné změny jasu.
  3. Blikající obrazovky: Podsvícení může blikat nebo se zapínat a vypínat náhodně, což znemožňuje normální používání telefonu.

Co tuto závadu způsobuje?

Existuje několik možných příčin nefunkčního podsvícení na základní desce:
  1. Mechanické poškození: Pád telefonu nebo jiné mechanické poškození může poškodit mikroschémy na základní desce.
  2. Elektrické zkrat: Elektrický výboj může způsobit přepětí a poškození obvodů podsvícení.
  3. Software: Někdy může být problém spojen s chybným softwarem nebo aktualizací, která může ovlivnit správné fungování podsvícení.

Jak probíhá oprava?

Oprava podsvícení na základní desce vyžaduje odbornou péči a speciální nástroje. U nás v servisu pro iPhony a Samsungy probíhá oprava následujícím způsobem:
  1. Diagnostika: Nejprve se provede důkladná diagnostika, aby se lokalizovala konkrétní příčina problému s podsvícením na základní desce.
  2. Zjištění závady a nacenění: Po ověření konkrétní problémové mikroschémy, kontaktujeme zákazníka s konkrétní cenovou kalkulací a nutným časem stráveným nad možnou opravou.
  3. Oprava závady: Po odsouhlasení pokračujeme se servisní opravou, ta standardně probíhá na etapy. Náročná obnova obvodů na základní desce znamenají hodinky pod mikroskopem abychom zprůchodnili danou mikroschému.

Závěr

Nefunkční podsvícení na základní desce je závada náročná na opravu ale s profesionálním servisem je možné tuto závadu úspěšně opravit. Bez ohledu na to, zda se jedná o iPhone nebo Samsung Galaxy, důkladná diagnostika a odborná péče jsou klíčové pro efektivní opravu.

Tagy

 oprava podsvícení, základní deska, mobilní telefony, iPhone, Samsung, servis, diagnostika, mechanické poškození, software, LED diody, světelné obvody, iPhone 13 Pro Max, iPhone 14 pro Max, Apple iPhone 12 Pro Max, Apple iPhone 11 Pro Max, iPhone XS Max, Galaxy S23, Galaxy S24, Galaxy S21, Galaxy S20, Samsung Galaxy S10 Plus, Samsung Galaxy S9