Odblokování operátora. Jak probíhá?

Nejdříve si na začátku řekněme, co přesně je blokování operátorem. Zakoupený telefon byl zakoupen u operátora za velmi výhodnou cenu, avšak s úvazkem a minimálně po dobu daného úvazku (ne li doživotně) jej tudíž operátor omezí tak, aby fungoval pouze se SIM kartou operátora, kde byl zakoupený. S jinou SIM kartou fungovat nebude. Tyto telefony jsou pak často i podloudně prodávány turistům, kteří se vrací do své země a tam se dozví, že s jejich SIM kartou telefon nefunguje.

Jak se zablokovaný telefon na operátora projevuje?

Funkčnost telefonu ve své podstatě není nijak omezena a telefon funguje vcelku standardně. Můžete hrát hry, vytvářet dokumenty, navštěvovat sociální sítě nebo se připojit na Wi-Fi a standardně fungovat. Co se ale nenačte je SIM karta Vašeho operátora. Telefon může vyžadovat kód nebo prostě bude bez signálu.

Existuje řešení?

My jako servisní středisko máme své kontakty na jednotlivé prostředníky po celém světě, pře které dokážeme zařídit odblokování Vašeho mobilního telefonu na všechny operátory včetně českých. Funguje to tím způsobem, že zadáme požadavek operátorovi na vyškrtnutí mobilního telefonu. K tomu je nutné uhradit částku operátorovi, neboť telefon byl původně zakoupen ve výhodném závazku. Tedy je nutné od operátora telefon ,,vyplatit". Pokud jsou splněny podmínky, operátor jej uvolní.

Kdy nelze odblokovat telefon?

Pokud nebyl závazek vůči operátorovi dodržen nebo je vůči operátorovi dluh, může zamítnout odblokování telefonu, neboť se může objevit v tzv. blacklistu. V tom případě se požadavek na odblokování vrátí jako zamítnutý. V tom případě se jedná o konečné řešení

Jaké telefony se nejčastěji blokují?

Většinou se blokují telefony značky Apple iPhone a Samsung Galaxy. Ty se vyskytují nejčastěji.

Ve kterých zemích blokují na operátora?

Operátoři nejčastěji blokují své telefony v zemích Spojených států, v evropě to pak bývá Anglie nebo i Rakousko. Můžou se ale objevit výjimky.

Kolik stojí odblokování?

Každý operátor vyžaduje odlišnou částku. Záleží na mnoha faktorech včetně značky a modelu, zejména záleží na konkrétním operátorovi. Částky se můžou pohybovat od 1500 kč až po několik tisíce.

Jak začít?

Navštivte Mobileko servis, kde Vám sdělí možnosti odblokování a toho jak postupovat. Naši specialisti Vám rádi poradí, co ve Vašem případě můžeme udělat.

Tagy

odblokování operátora, iPhone 14, iPhone 15, telefon z USA, odblokování, Samsung Galaxy S23, Galaxy S21, blokace na operátora, nenačítá signál