NOVĚ: Opravy na základní desce přístroje

 

repairman-uses-magnifier-tweezers-repair-damaged-smartphone-close-up-photo-disassembled-smartphone (1)

Nyní najdete v naší nabídce další sérii oprav, tentokrát pro modely Apple iPhone. Tyto opravy jsme vždy prováděli, ale vzhledem ke zvýšenému zájmu zákazníků a přehlednost mezi jednotlivými úkony jsme vytvořili opravy v našem systému zvlášť.

 

Konkrétně se opravy tentokrát týkají oprav na základní desce přístroje. Základní deska přístroje je samotné srdce zařízení. Na této desce jsou z výroby namontovnány víceméně napevno zásadní komponenty pro funkčnost zařízení. Jsou to komponenty jako procesor, RAM, Flash interní paměť a podobné. K základní desce jsou pak připojené pomocí flexu další ,,vnější" komponenty, jako dobíjecí konektory, sluchátka, tlačítka a třeba displej.

Navzdory kvalitnímu provedení jsou mobilní telefony vystaveny různým vnějším vlivům. Potíže a chyby na základní desce může být výrobní vada, ale i mechanické poškození, často pak mají vliv energetické zkraty z různých méně kvalitních nabíječek, ale zejména vnik tekutiny do přístroje. Ta na základní desce zoxiduje, způsobí zkrat a poškození je na světě.

Nově uvádíme do oběhu tyto opravy na iPhone:

 

67067_faceid Oprava FaceID, tedy bezpečnostní prvek pro rozpoznání obličeje majitele a pomocí kterého můžete zařízení odemknout, potvrdit nákup nebo se přihlásit do aplikací. Poškození FaceID může mít několik podob, proto pro ověření závady se vždy provádí diagnostika.
67070_64703-oprava-podsviceni-displeje-iphone-6s
Oprava podsvícení displeje. Často se pozná toto poškození až při žádosti zákazníka o výměnu displeje (který je víceméně černý). Při opravě  se pak v ojedinělých případech stane to, že výměna samotná neřeší daný problém. Neboť displej (i původní), informace zobrazuje, avšak při minimálním jasu. Jedná se o poškození obvodu podsvícení / backlight. Který jsme schopni ve většině případů opravou vyřešit.
67073_signal
Potíž, která se projevuje nenačítáním mobilního signálu. Tedy i po vložení SIM karty zařízení signál operátora nepřijímá. Jako u ostatních podobných oprav i zde je první myšlenka na poškozenou čtečku SIM, ovšem není tomu vždy tak. Přesné určení závady určí diagnostika zařízení. 
67076_64709-oprava-wifi-a-bluetooth-cipu-apple-iphone-6s
Závada poměrně známá od počátku výroby iPhonů. Zešedlý přepínač bluetooth či Wifi sítě, vypadávání těchto bezdrátových sítí či náladové chování. Závažné poškození mikroschémy na základní desce přístroje je často řešitelná i když náročná závada.
67064_opravaaudio

 

Problém známý zejména majitelům Apple iPhone 7, a to závada audio kodeku, neboli audio čipu. U daného modelu se jednalo o nešťastné umístění, kde po pádu se tato závada mohla objevit. U ostatních modelů se vyskytuje také, ale nikolik v takové míře. Potíž s audio kodekem se projevuje jasněji, než ostatní závady. Střídavě totiž s potížemi funguje sluchátko / mikrofon / reproduktor. Jednotlivě můžou chvilnku fungovat, nebo naopak přestanou fungovat úplně.

 

 

 

Tyto opravy jsou dostupné pro modely:
Apple iPhone 8 / SE 2020 / SE 2022 (vyjma Face ID)
Apple iPhone X
Apple iPhone XR
Apple iPhone 11
Apple iPhone 11 Pro Max
Apple iPhone 12
Apple iPhone 12 Mini
Apple iPhone 12 Pro
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple iPhone 13
Apple iPhone 13 Mini
Apple iPhone 13 Pro
Apple iPhone 13 Pro Max

 

Pokud máte podobný problém s jiným modelem jiné značky, ozvěte se nám na info@mobileko.cz nebo na infolince: 733 399 899

Ohledně těchto závad telefonů může naštěvovat naše pobočky, nebo využít našeho celorepublikového svozu na opravu zařízení. Tyto opravy jsou závažné a náročné. U těchto oprav je nutné počítat s dobou opravy až několika pracovních dní. Každé opravě předchází potřebná diagnostika, pro ověření dané komplikace. O průběhu zákazníka vždy informujeme.