Nezapíná se váš Samsung Galaxy? Máme pro Vás pár triků.

Pokud jste právě chtěli použít svůj telefon a místo toho vidíte pouze černý displej, je to zřejmě zádrhel. Stiskli jste tlačítko zapnutí a nic se neděje? Když se váš Samsung telefon nechce zapnout, můžete mít černé myšlenky na to, jestli jste telefon někde neťukli. Snažte se vše brát v klidu, možná se telefon jen zaseknul. Poradíme Vám pár základních tipů, co zkusit.

Nechat to raději na specialistech Mobileko?

V nabídce Mobileko servisu opravujeme drtivou většinu zařízení, proto pokud máte neznámý problém s Vaším mobilním telefonem, zastavte se na jedné z našich poboček a nechte to na nás. Pokud přeci jen chcete zkusit nějaké základní triky sami, v dalším odstavci můžete učinit základní kroky pro pokus o zprovoznění.

Proč se můj Samsung Galaxy nezapne?

Když se váš mobil nechce zapnout a neprojevuje žádné známky života, může to být pro Vás krušná chvilka Možná ale jen váš Samsung potřebuje pouze jednoduchý restart. Nebo může být nutné jej obnovit. Před tím, než začnete panikařit, vyzkoušejte všechny naše tipy níže, než se rozhodnete pro opravu v obchodě.

Co dělat když se telefon nezapíná?

Zkuste nabít váš telefon

Možná váš telefon nechce zapnout jen proto, že se vybila baterie. Zkuste připojit nabíjecí kabel ke svému zařízení a pak tento kabel připojte do zásuvky. Nechte telefon asi 15 minut odpočívat. Pokud to funguje, uvidíte logo Samsungu. Pokud ne, postupujte podle dalších našich tipů!

Restartujte váš Samsung Galaxy v nouzovém režimu

Některé běžné problémy, proč se váš Samsung nechce zapnout, mohou být způsobeny konkrétními aplikacemi, které nejsou kompatibilní se softwarem vašeho zařízení. Aplikace a programy stažené z neověřených zdrojů mohou způsobit, že se váš telefon zasekne a potenciálně se zhroutí. Pokud používáte telefon v nouzovém režimu a celkový výkon funguje dobře, může to být známka toho, že program třetí strany způsobuje tento problém.

Proveďte Soft reset

Jednoduchý způsob, jak tento problém řešit, je provést měkký reset vašeho zařízení. Držte dolů tlačítka pro zvýšení hlasitosti a zapnutí asi 10 sekund. Tím se váš telefon restartuje.

Poté tvrdý reset

Pokud to nepomůže, je možné provést tvrdý reset vašeho zařízení. Držte dolů tlačítka pro zvýšení hlasitosti a zapnutí po dobu 10 sekund. Tím se odpojí baterie a zařízení by se mělo restartovat.

Restart vašeho Samsung Galaxy v režimu obnovení

Chcete-li restartovat váš telefon v režimu obnovení, postupujte podle následujících kroků:

  1. Vypněte zařízení.
  2. Stiskněte a podržte tlačítko pro zvýšení hlasitosti spolu s tlačítkem Bixby > podržte tlačítko Zapnutí.
  3. Když se zobrazí logo Samsungu, uvolněte všechna tlačítka. Na obrazovce se zobrazí instalace aktualizace systému před tím, než se zobrazí menu systémové obnovy s možnostmi.
  4. Držte tlačítko pro snížení hlasitosti, abyste vyčistili vyrovnávací paměť.
  5. Stiskněte tlačítko Zapnutí pro výběr.
  6. Držte tlačítko pro snížení hlasitosti, abyste klikli na yes > stiskněte tlačítko Zapnutí pro výběr.
  7. Po dokončení vymazání oddílu stiskněte tlačítko Zapnutí pro restartování zařízení.

Co dělat, pokud to výše uvedené nefunguje?

Pokud jste vyzkoušeli všechny výše uvedené tipy a váš telefon Samsung Galaxy stále nejde zapnout, vaše zařízení může mít problém s hardwarem, který bude nutné posoudit našimi odbornými techniky v obchodě! Pokud tedy máte starosti, přijďte za námi a my vám pomůžeme. Můžeme provést diagnostiku vašeho telefonu, abychom zjistili, kde je problém. Během naší diagnostické analýzy naši zkušení technici otestují všechny komponenty vašeho zařízení, aby zjistili jejich funkcionalitu a příčiny, proč váš Samsung neodpovídá nebo se nezapíná. Diagnostika zařízení je bezplaná. Poté vám poskytneme cenovou nabídku na opravu, jakmile bude diagnostika dokončena.  Pokud váš Samsung již není v záruce, neváhejte nás navštívit, abychom mohli posoudit vaše zařízení.

Seznam tagů

Galaxy S24, Galaxy S23, Galaxy S24 Ultra, Galaxy S21, Galaxy S22 Ultra, Galaxy A72,Galaxy A52, telefon se nezapíná, diagnostika, reset zařízení, mobil nereaguje, Xiaomi, Poco, Honor, Huawei, co je s mým telefonem