Mobilní telefony po vytopení: Šance na záchranu a dlouhodobá spolehlivost

Voda a telefony často nejsou nejlepšími kamarády. V případě, že se telefon dostane do styku s vodou, dokáže to pořádně vyděsit. Nicméně, existují postupy, které mohou zvýšit šanci na záchranu zařízení a prodloužit jeho životnost.

Co dělat ve chvíli postižení?

Ve chvíli kdy telefon postihne voda je nejlepší řešení telefon vypnout, profouknout lehce otvory na mikrofon a reproduktor a ideálně zanést do servisního centra. Má ale smysl oprava po vytopení?

Nemohu telefon vysušit doma?

Problémem je, že ani po vnějším vysušení nikdy nebudete mít jistotu, že tekutina uvnitř přístroje není a při spuštění přístroje můžete odstartovat zkrat nebo celou sérii zkratů která může skončit nefunkčním displejem, dalšími komponentami nebo celým telefonem.

Oprava se často vyplatí

Po vytopení telefon otevřeme, kompletně vyčistíme každou komponentu a základní desku čistíme v ultrazvukové lázni pro jistotu odstranění oxidačních účinků vody. Přesto ve většině případů není postižení tak vysoké aby se nedalo opravit. Může se však stát, že bude nutné dodatečně komponentu i vyměnit. 

Spolehnutí na telefon

I přes jedno z nejzávažnějších poškození telefonu existuje poměrně slušná bilance pravděpodobnosti, že Váš mobil bude po čištění fungovat další léta naprosto bez problémů. Zcela logicky nelze poskytnou záruku na takto postižený telefon, byť po opravě. Pokud Vám však naši technici řeknou, že vše nasvědčuje tomu, že telefon bude spolehlivě sloužit dál, není důvod jim nevěřit. 

Pokud máte dotazy ohledně opravy po vytopení, neváhejte nás kontaktovat na info@mobileko.cz, nebo telefonu 733 399 899. Případně se na Vás budeme těšit na jedné z našich poboček Mobileko.