Displej zůstává černý při volání? Poradíme, kdy je potřeba vzít mobil do servisu

Když se vám stane, že během hovoru zůstává displej vašeho telefonu černý a nereaguje na dotyk, může být důvodem nefunkční proximity senzor. Tato často přehlížená komponenta je přitom základní funkcí, která Vám usnadňuje používání mobilního telefonu více, než si uvědomujete..

Co je to proximity senzor a jak funguje?

Proximity senzor je součástí mobilního telefonu, která zjišťuje, kdy je telefon přiblížený k vaší tváři během hovoru. Jeho účelem je vypnout displej a tím zabránit náhodnému stisku tlačítek nebo dotýkání obrazovky tváří, což by mohlo vést k přerušení hovoru nebo nechtěné aktivaci funkcí.

Problémy s proximity senzorem

Pokud Váš displej zůstává černý i během hovoru a nedokážete přerušit hovor nebo ovládat mobil, může být problém právě v proximity senzoru. Nefunkční senzor může mít několik příčin:

Znečištění

V místě kde se nachází senzor může být znečištěné nebo zamaštěné sklo, které způsobuje neprůchodnost.

Fyzické poškození

Při pádu či nárazu může senzor utrpět poškození, které ovlivní jeho správnou funkci.

Technická porucha

Někdy může dojít k poruše senzoru z důvodu výrobní chyby nebo opotřebení.

Kdy vyhledat servis?

Pokud se problém s nefunkčním proximity senzorem pravidelně opakuje a čištění senzoru nepomáhá, měli byste zvážit návštěvu našeho servisního centra Mobileko. Navíc, pokud se chování displeje stává překážkou při normálním užívání telefonu, můžete se na naší pobočce poradit s našimi specialisty.

Závěr

Pokud displej Vašeho telefonu opakovaně při hovoru černá a nerozsvěcí se. V takovém případě je dobré zastavit se v našem servisu na diagnostiku s případnou opravou. Včasná oprava Vám ušetří nervy a trápení při často probíhajících hovorech. Proto neotálejte a poraďte se s námi. Jsme tu pro Vás.