Jak postupovat při náhlém vystavení tekutiny a kdy se raději zastavit v Mobileko

Vystavení mobilního telefonu je jedna z nejvážnějších poškození, možná i protože když se telefon kvůli vytopení nezapíná, možnost vytažení dat je poměrně nejasná.  Co dělat v případě náhlého vytopení telefonu? Jaký je správný postup a kdy je vhodné obrátit se na servisní centrum, jako je Mobileko?

Rychlá reakce může zachránit telefon

Když dojde k vytopení telefonu, každá vteřina se počítá. Rychlost reakce může být rozhodující pro záchranu zařízení.

Vypněte telefon okamžitě

První věc, kterou je potřebujete učinit, je vypnout mobilní telefon a nedávat jej na nabíječku. Vypnutím zmenšíte šanci na zkrat na základní desce a nenávratnému poškození telefonu

Osušte telefon

Měkkým hadříkem setřete povrch telefonu a pak jej nechte volně vyschnout s co nejdřívější návštěvou servisu Mobileko

Návštěva servisu Mobileko. Proč je to důležité?

Doma v podstatě můžete učinit pouze tyto dva kroky, neboť většina dnešních telefonů neumožňuje uživatelsky vyjmout baterii, tato část připadne právě servisnímu centru. Pokud byste takový úkon dělali doma, hrozí nenávratné poškození

Co provedeme v Mobileko servisu

Vyčistíme základní desku a přilehlé komponenty důležité pro chod celého zařízení. Využijeme speciální ultrazvukový přístroj pro čištění postižených částí abychom zajistili funkčnost telefonu.

Prevence dalších škod

Tyto úkony jsou důležité pro lepší jistotu funkčnosti telefonu do budoucna. Postižený telefon se může zdát jako funkční, ale oxidace po vytopení na telefonu může pracovat a postupně Vám mohou odcházet jednotlivé funkce a komponenty, pokud nebude učiněno potřebné čištění.

Neriskujte a poraďte se s námi

Celý tým Mobileko je tu pro Vás, proto se neváhejte zastavit a poradit se s námi, pokud Vám nebude cokoli jasné. Jsme dostupní 7 dní v týdnu na našich pobočkách včetně technika v pohotovosti pro urgentní případy jako je tento.