iPhone výměny skla - Ne vždy je nutné vyměnit celý displej

výměnaskla

Když Vám upadne iPhone na zem, cítíte ten okamžik zděšení. Telefon padá jako toust - máslo(obrazovka) stranou dolů a jak ho zvednete, pomalu otáčíte telefon v naději, že nemá prasklou obrazovku. Pokud to štěstí nemáte, obrazovka pak připomíná zámkovou dlažbu, která může s drolícími kousky i zranit.

Nyní je jasné, že telefon musíte opravit. Je to ale nechtěný a nečekaný výdej, o který nikdo nestojí. Jako by nestačilo, že Váš drahocenný mobil je rozbitý, ale musíte vynaložit více peněz na to, abyste jej opravili. Automaticky pak cesta vede na web, kde hledáte nejlevnější možnou cenu. Je to pochopitelné. Vyhledávač pak odkazuje na nejlevnější opravy a nejlevnější opravy obrazovy. Levné opravy však nejsou vždy nejlepší.

Co znamená výměna skla?

Většina moderních telefonů je vyráběna a prodávána jako uzavřená jednotka. Už není mnoho telefonů, které jsou vyrobeny tak, aby byly opravitelné uživatelem. Baterii ve většině vlajkových chytrých telefonů nemůžete ani vyměnit. Opravárenská centra jsou však schopna se dostat dovnitř. Uvnitř telefonů panuje modulární design. Baterie, základní deska, kamery, a obrazovka je obvykle propojovacími kabely (flexy) zapojena dohromady.
U iPhonů, telefonů Sony Xperia a podobně je přední obrazovka vyráběna jako kompletní uzavřená jednotka. Digitizér dotykové obrazovky, LCD, přední sklo a rám jsou spojeny silným lepidlem. Velmi často, když telefon upadne, je poškozené jen přední sklo, na kterém se vytvoří pavučina. Displej může dál korektně zobrazovat a telefon může reagovat i na dotyk. Z tohoto důvodu se může zdát zbytečné měnit celý displej, existuje ale důvod proč to děláme.

Jak se provádí opravy ,,pouze výměny skla"?

Po demontáži displeje z těla mobilního telefonu se odstraní nejprve rámeček, který drží obrazovku telefonu. Poté technik zahřeje lepidlo a pomocí speciálního separačního přístroje sejme prasklé sklo z displeje. Je nutné aby na displeji nebyly fleky, pruhy či jakékoli vadné pixely. Ty totiž mimo snižující šance na přežití displeje zůstávají, tedy přenášejí se a po výměně skla se budou zobrazovat dále. Na toto riziko Vás upozorní naši specialisti ještě před zahájením opravy.

Poté servisní technici naaplikují nové lepidlo a zcela nové sklo jako náhradu toho roztříštěného. Lepidlo se pak aktivuje UV světlem aby zavrtdlo a zapečetilo dané sklo na displeji. Za asistence speciální přítlakového přístroje pak odstraňujeme přebytečné vzduchové ,,bubliny".

 

Měli byste uvažovat o výměně skla?

 

Opravy pouze skla můžou být provedeny velmi dobře, pokud je oprava vedena obratně za pomoci poměrně drahého vybavení. Automatické stroje na lepení skla a vakuové komory pro odstranění bublin zajistí výjimečnou kvalitu provedení a perfektní povrchovou úpravu.

Výměna pouze skla Vám může ušetřit stovky, někdy až tisíce korun oproti výměně celého displeje. Proto neváhejte služeb našeho zkušeného servisního centra, které výměnu prasklého skla provede co možná nejrychleji při zachování Vašeho originálního displeje.

 

Výměnu skla můžete najít zde:


Výměna skla pro Apple iPhone 

 

Výměny skel pro Samsung Galaxy