Vyplatí se mi oprava telefonu? Přiklady toho, proč to má smysl.

V dnešní době všechno jde rychle, stejně tak i trend mobilních telefonů i jeho výroba. Máme dostatek skladových zásob telefonů, které můžete ihned koupit a možná i z drobné pohodlnosti často neuvažujeme při poškození telefonu o jeho opravě, nýbrž o nákupu nového zařízení.

A jaké jsou důvody toho proč neuvažujeme o opravě?

  • Oprava bude trvat dlouho.
  • Nutnost hledat servisní centrum který si poradí s daným modelem.
  • Oprava se nejspíše nevyplatí.

Na všechny tyto argumenty pro Vás máme jednoduchou odpověď. Mobileko.

V mobileku se nemusíte obávat dlouhé opravy vzhledem k naší dostupnosti náhradních dílů na většinu modelů. Ano, neopravujeme pouze jedinou značku, nýbrž všechny, na které jsou dostupné díly na našem trhu. Proto Vám stačí jediné servisní centrum na opravy telefonů ve Vaší rodině, ať už se jedná o Samsung, Apple nebo třeba Sony

Cena opravy.

Nejčastěji vídáme pochybnost nad tím jestli nechat opravit telefon právě u ceny. A ačkoli třeba u displeje cena opravy činí mezi třetinou až polovinou ceny telefonu, stále oprava smysl dává. Podívejme se na tyto příklady:

Srovnání cen opravy x nový telefon

Apple iPhone 13 Pro  - Výměna displeje (9990 kč) vs pořízení nového telefonu (cca 17 tisíc korun)

Tedy abyste si pořídili totožný telefon, museli byste přidat minimálně 7 tisíc korun, tedy téměř jako  dvě výměny displeje. Oprava tudíž dává smysl, i když se nejedná o příjemný výdaj.

 

Samsung Galaxy A53 5G - Výměna displeje (3990 kč) vs nový telefon ( 7190 kč)

Pro příklad ukazujeme příklad i na typické střední třídě, zde je rozdíl o něco menší. Přesto nový telefon je investice o něco vyšší a z našeho pohledu dává oprava smysl s ohledem na Vaše data v telefonu. 

Nemohlo se v telefonu poškodit více?

Častý dotaz našich zákazníků je, pokud telefon spadnul a rozbit se, je v povědomí lidí, že co je jednou poškozené, je vadné a na vyhození. Není tomu tak. Jak si můžete být jisti? Při opravě provedeme kompletní diagnostické testy a ověříme plnou funkčnost telefonu, aby na Vás nečekalo nepřijemné překvapení.

Jak je to s baterií?

Za celou dobu užívání většina uživatelů alespoň jednou baterii vymění. Baterie může vydržet s dobrou kapacitou 1 rok, nebo třeba dva. Někdy nám toto pokazí i fakt, že se baterie nafoukne a je nutné ji vyměnit dříve. Vyplatí se oprava baterie? Podívejme se.

Srovnání cen

Samsung Galaxy A05s  - Výměna baterie (1190 kč) vs pořízení nového telefonu (3990 kč)

Musíme brát v úvahu, že cena opravy bude ještě během 1-2 let klesat, ale i nyní se jedná o zlomek ceny nákupní ceny telefonu a proto výměna baterie dává absolutní smysl, neboť telefon bude dále sloužit další 1-2 roky. Zde berme v úvahu procentuální rozdíl, který vždy platit bude. Cena se logicky časem bude lišit.

 

Poco X5 Pro Výměna baterie (1290 kč) vs nový telefon ( 7990 kč)

Zde to snad ani nepotřebuje komentář.

Potřebujete poradit?

Rádi vám poradíme, pokud váháte nad opravou a to na telefonu 733 399 899, nebo emailu info@mobileko.cz Kontaktujte nás.