Potřebujete zjistit modelové označení vašeho mobilního telefonu? Tady je návod, jak na to

Pokud používáte chytrý telefon s Androidem, pravděpodobně znáte jeho model v obecných pojmech, například že máte Xiaomi Mi 12 Ultra nebo Honor Magic5 Pro. Ale co když potřebujete zjistit konkrétní modelové označení vašeho telefonu třeba právě pro zjištění přesné ceny oprav.? To může být o něco složitější, protože toto označení může být něco jako "RMX" následované sérií čísel a písmen, pokud vlastníte zařízení značky Realme. Pokud potřebujete zjistit modelové označení vašeho telefonu, existuje několik různých způsobů, jak to udělat. Nejjednodušší by bylo podívat se na samotné zařízení nebo krabici, ve které bylo dodáno, zda na nich není uvedeno modelové označení. Můžete však také zkontrolovat nastavení telefonu.

Zjistěte IMEI z krabičky

Pokud stále máte krabici, ve které byl telefon dodán, zkontrolujte boky, zda na nich není štítek, který ukazuje modelové označení, IMEI a sériové číslo. Zkontrolujte účtenku nebo dodací list. Často budete moci najít tyto informace tam.

Zkontrolujte účtenku nebo krabici, ve které byl telefon dodán

Pohled na zadní stranu vašeho telefonu by vám normálně měl ukázat název nebo logo výrobce a někdy bude také uvedený model telefonu, ale obvykle tam nebude celé modelové označení. Existuje však několik způsobů, jak ho přesto najít.

Jak podle IMEI zjistit model?

Můžete zajít například na stránku imei.info, kde po zadání Vám stránka sdělí o jaký model přesně se jedná.

Zkontrolujte nastavení telefonu

Číslo IMEI můžete získat pomocí číselné klávesniceNa domovské obrazovce klepněte na ikonu Telefon. Najděte a klepněte na ikonu číselníku. Zadejte následující kód: *#06#. Zobrazí se údaje o číslu IMEI.

Pokud předchozí kroky nefungovaly, vaší další nejlepší možností je zkontrolovat nastavení telefonu, nebo zada Krok 1: Otevřete Nastavení na vašem telefonu s Androidem. Krok 2: Posuňte se dolů nebo napište O telefonu. Krok 3: Klepněte na O telefonu. Krok 4: Na telefonech Realme (v tomto případě Realme GT2 Pro) se vám zobrazí telefonní číslo, modelové označení, IMEI a informace o SIM kartě. U některých telefonů, jako je Xiaomi, možná budete muset klepnout na Model, abyste ho otevřeli. 1. Modelové označení telefonu Realme

Pokud potřebujete poradit, kontaktujte nás?

S tím byste nyní měli mít vše, co potřebujete o modelovém označení vašeho telefonu s Androidem a další informace, včetně značky, hardwaru a dalších. Nyní můžete použít informace o modelu k nalezení kompatibilních pouzder na telefon, uplatnění záruky, zajištění kompatibility se sítí vašeho operátora a dalším.