Ve středu, o svátku 8.5. máme OTEVŘENO ✓ od 10h do 18h na pobočkách Spálená, Ládví a Černý most. Na ostatních pobočkách Vám budeme k dispozici následující pracovní den.

Oprava hlasitého reproduktoru a sluchátka: Rozpoznání, Diagnostika a průběh opravy

Mobilní telefony se skládají z mnoha komponent a dílů, kde každá součást je důležitá pro plné využití telefonu. Stačí aby drobná komponenta jako třeba telefonní sluchátko selhalo, a telefon je v podstatě nemožný normálně používat pro volání. Sdělíme Vám jak poznat závadu reproduktoru, jak oprava probíhá a proč se vyplatí.

Závada hlasitého reproduktoru. Jak se projevuje?

  • Zvuk je nejasný nebo zkreslený.
  • Zvuk je příliš tichý, i když je nastavena maximální hlasitost.
  • Zvuk nevychází vůbec.

Jak poznáte, že je potíž právě v hlasitém reproduktoru? Proveďte tyto testy.

  • Zkusit přehrát hudbu nebo video.
  • Zkusit zavolat a zkontrolovat hlasitost hovoru.
  • Připojit sluchátka a zjistit, zda je zvuk v nich normální.

Jaký je průběh opravy?

Oprava závady na hlasitém reproduktoru se může lišit v závislosti na konkrétních příčinách. Nejprve zkoušíme, jestli nejde o pouhé znečištění. Pokud speciální čištění za pomoci ultrazvuku nepomůže, jde na řadu technická diagnostika, zkoušení nové komponenty. Jakmile ověříme, že se jedná o vadu reproduktoru, na základě Vašeho souhlasu jej vyměníme.

V jaké cenové relaci se pohybují opravy reproduktoru?

Jak poznáte potíž s telefonním sluchátkem?

  1. Špatná kvalita zvuku: Pokud zvuk během hovoru zní zkresleně, šumí, nebo je přerušovaný, může to naznačovat problém se sluchátkem. Zkuste provést hovor s jiným zařízením a porovnejte kvalitu zvuku.

  2. Nedostatečná hlasitost: Pokud je zvuk příliš tichý, i při nastavení maximální hlasitosti, může to být známka poruchy reproduktorů nebo mikrofonu ve sluchátku.

Opravy sluchátka nebo reproduktoru jsou snadno řešitelné.

Sluchátko nebo reproduktor je velmi dobře opravitelná závada, se kterou v Mobileko máme bohaté zkušenosti. Navštivte jednu z našich servisních poboček, kde Vám naši specialisti poradí s opravou a případnou diagnostikou.