Ve středu, o svátku 8.5. máme OTEVŘENO ✓ od 10h do 18h na pobočkách Spálená, Ládví a Černý most. Na ostatních pobočkách Vám budeme k dispozici následující pracovní den.

Displej na mém Samsungu je černý, telefon ale funguje

Obvykle černá obrazovka smartphonu naznačuje, že je telefon vybitý a je potřeba jej nabít. Jeden by očekával, že po dobití baterie se mobil standardně zapne. Ale pokud i přesto zůstává obrazovka Vašeho Samsung Galaxy stále černá, problém je právě někde jinde.

Černá obrazovka se může objevit z následujících důvodů:

  • Došlo k softwarové chybě.
  • Byla nahrána vadná verze firmwaru.
  • Obrazovka byla poškozena pádem nebo vniku vlhkosti do útrob zařízení.

Režim čtečky

Telefony značky Samsung mají takovou funkci - „Čtení obrazovky“ nebo hlasového asistenta. Režim je určen pro zrakově postižené a zahrnuje zvukové znění všech akcí uživatele. V tomto režimu existuje speciální nastavení - funkce vypnutí obrazovky. Přejděte do sekce Talkback v nastavení telefonu a ujistěte se, že je vypnuta.

Obnovení do továrního nastavení

Další možností, jak vyřešit problém s obrazovkou Samsungu, je obnovení zařízení na tovární nastavení. V tomto případě budou všechna data ve vašem smartphonu smazána. Před provedením operace nezapomeňte zálohovat své soubory.

Proveďte nucený restart zařízení. 

Stiskněte a podržte současně tlačítka Napájení a Hlasitost dolů. Pokračujte ve stisknutí po dobu 10-15 sekund. Uvolněte a počkejte, až se zařízení restartuje.

Prasklý displej

Nejčastější důvod černého displeje přesto bývá právě jeho poškození. I přesto, že přední sklo je v naprostém pořádku, může být ve světle viditelná prasklina na displeji pod předním sklem. Kvůli použitému panelu AMOLED nebo OLED v případě praskliny zcela černá. Není to ale něco, co by se nemělo řešení. 
 

Nejčastější modely kde zůstává černý displej?

Nejčastěji je tento faktor vidět u Samsung Galaxy telefonů. Jako příklad můžeme uvést Galaxy S10e, S10, Galaxy S20 či Galaxy S21 Plus

Jak postupovat?

Pokud si nejste jisti, proč váš Samsung má černou obrazovku, a co dělat, doporučujeme kontaktovat servisní centrum Mobileko. Existuje totiž možnost, že baterie nebo základní deska smartphonu selhaly. Pouze kvalifikovaný technik Vám bude schopen pomoci. Provede diagnostiku a určí příčiny poruch.