Ve středu, o svátku 8.5. máme OTEVŘENO ✓ od 10h do 18h na pobočkách Spálená, Ládví a Černý most. Na ostatních pobočkách Vám budeme k dispozici následující pracovní den.

Čištění mobilního telefonu: Kolik bakterií se na něm skrývá a proč je důležité ho pravidelně dezinfikovat

Možná vás to překvapí, ale váš mobilní telefon může být domovem pro mnoho nežádoucích mikrobů a bakterií. Podle nedávné studie jsou telefony až šestkrát znečištěnější než kliky na veřejných toaletách. To naznačuje alarmující úroveň bakteriální kontaminace, které se mohou hromadit na povrchu našich zařízení.

side-view-hands-with-surgical-gloves-disinfecting-smartphone

Podívejme se na několik příkladů znečištění, které byly zjištěny v průběhu studie:

  1. Vysoké úrovně kontaminace: Testy ukázaly, že 52 % mobilních telefonů bylo silně kontaminováno mikroby. Jedno z nich dokonce vykazovalo úroveň znečištění o 558 % vyšší než kliky na toaletě. To je alarmující zjištění, které nás upozorňuje na potenciální rizika spojená s nečistotou na našich telefonech.

  2. Používání telefonů v koupelně: Šest z deseti lidí přiznalo, že používá své telefony v koupelně. Tato praxe může zvýšit riziko bakteriální kontaminace, protože koupelny jsou často prostředím, kde se vyskytuje mnoho mikrobů.

  3. Nedostatečné mytí rukou: Navíc 15 % lidí nepere ruce po každé návštěvě toalety. Nedostatečná hygiena rukou může přispět k šíření bakterií na povrchu telefonu.

  4. Kliky na veřejných toaletách: Srovnání s klikou na veřejných toaletách je důležitým ukazatelem znečištění. Bakterie a mikroby nalezené na telefonech mohou být až šestkrát početnější než ty, které se vyskytují na klikách toalet.

Tyto příklady nám ukazují, že čištění mobilního telefonu by mělo být důležitou součástí našeho každodenního režimu hygieny. Čistý telefon nejenže pomáhá chránit naše zdraví, ale také prodlužuje životnost našeho zařízení.

Pokud jde o proces čištění telefonu, doporučuje se použití antibakteriálních utěrek nebo dezinfekčních prostředků speciálně určených pro čištění elektroniky. Důkladné očištění telefonu by mělo zahrnovat nejen obrazovku a zadní kryt, ale také všechny tlačítka a porty, kde se mohou nečistoty hromadit.

futuristic-infection-concept-woman-with-mask

Je důležité si uvědomit potenciální rizika spojená s nečistotou na našich telefonech a pravidelně je dezinfikovat. Takto můžeme minimalizovat šíření bakterií a mikrobů a chránit naše zdraví.

Proto nabízíme i speciální čištění mobilních zařízení které odstraní 99,9% bakterií z telefonů a také za pomoci speciálních přístrojů vyčistíme hlasitý reproduktor, telefonní sluchátko ale i nabíjecí konektor, kde se vyskytuje nejvíce usazenin.

Více o našem kompletním čištění naleznete ZDE