4 příznaky, že je čas vyměnit baterii Vašeho mobilního telefonu

 

                                       

Vaše baterie je život Vašeho mobilního telefonu. Postupem času se opotřebovává, ztrácí kapacitu a může dokonce úplně selhat. Jeho stav je životně důležitý pro fungování telefonu - bez dobrého zdraví se může Vaše zařízení zpomalit, přehřát nebo úplně přestat fungovat.

Pokud jde o výdrž baterie mobilního telefonu, můžete mít několik klíčových otázek, jako například „jak dlouho vydrží baterie telefonu?“ V tomto článku probereme příznaky, že je čas na výměnu baterie telefonu, a některé další tipy, které je třeba mít na paměti.

4 Známky, že je čas na výměnu baterie telefonu

Nemusí být vždy jasné, kdy se baterie vyčerpala. I když jste udělali vše ve Vašich silách, abyste maximalizovali životnost baterie mobilního telefonu, realita je taková, že to nakonec ovlivní fungování Vašeho zařízení. Zde je několik klíčových znaků naznačující nejvyšší čas pro výměnu.

3. Přehřátí telefonu

Pokud se zařízení během používání nadměrně zahřívá, může to znamenat, že potřebujete vyměnit baterii telefonu. Mějte na paměti, že k přehřátí může dojít, pokud používáte aplikace, které spotřebovávají hodně energie, nebo pokud telefon používáte po dlouhou dobu. Zdrojem Vašeho problému však může být také selhávající baterie. Pokud tomu tak je, může to vést k přepracování systému a kratší životnosti baterie i telefonu.

Z tohoto důvodu je důležité baterii vyměnit co nejrychleji, aby nedošlo k dalšímu poškození vnitřních součástí zařízení.

Jak zkontrolovat stav baterie

Vynikajícím způsobem pro zjištění, jak dlouho Vám baterie telefonu vydrží, než přijde čas na její výměnu, je provádět pravidelné kontroly kvality. Existují dvě možnosti:

1. Použití vestavěného správce baterie v nastavení

Většina moderních telefonů má vestavěný indikátor stavu baterie, který si můžete zkontrolovat v nastavení. Tato funkce obvykle poskytuje informace o aktuální kapacitě, stavu, výkonu a využití baterie.

2. Stáhněte si aplikaci pro monitorování baterie od jiného výrobce

Monitorovací aplikace třetích stran mohou poskytnout podrobnější přehled o stavu baterie. Mohou například poskytovat informace o jeho kapacitě, nabíjecích cyklech a výkonu v průběhu času. Některé monitorovací aplikace dokonce nabízejí užitečné tipy pro správu často používaných aplikací a jak ušetřit životnost baterie mobilního telefonu v dlouhodobém horizontu.

Co je považováno za dobré zdraví baterie iPhone?

Obecně platí, že Apple považuje zdraví Vaší baterie za "dobré", pokud je na kapacitě 80% a více. Cokoli nižšího může mít za následek sníženého výkon a zpomalení zařízení, rychlejší vyčerpání a dokonce i vypnutí. Klesne-li zdraví baterie Vašeho iPhone pod tuto hodnotu, může to být správný čas pro její výměnu.

Co je považováno za dobré zdraví baterie Samsung?

Podobně jako u iPhone je dobré zdraví baterie pro telefon Samsung 80% nebo vyšší. Jakmile se jeho kapacita sníží, baterie se bude rychleji vybíjet a povede ke špatnému výkonu zařízení.

Rozhodování mezi profesionální výměnou nebo kutilstvím

Pokud jde o výměnu baterie telefonu, obvykle existují dvě možnosti: profesionální výměna nebo domácí oprava. Vlastní výměna může být dobrou volbou, pokud Vám vyhovuje rozebírat telefon a máte správné nástroje. Na druhou stranu, pokud si nejste jisti procesem nebo prostě dáváte přednost odborníkovi, který by se o opravu postaral, navštivte renomovaný obchod ve Vašem okolí.

Tipy pro úspěšnou kutilskou výměnu

Pokud se rozhodnete jít touto cestou, ujistěte se, že:

  • Postupujte podle aktualizovaného průvodce opravami
  • Získejte všechny potřebné nástroje pro práci
  • Pracujte v čistém a dobře osvětleném prostoru

Mějte na paměti, že pokud máte nafouklou nebo vytékající baterii, je nejlepší vzít telefon k profesionálovi, protože vystavení se těmto chemikáliím může být nebezpečné pro vaše zdraví, pokud se s nimi nezachází správně.

Vyhledání renomované opravny pro profesionální výměnu

Při hledání opravny pro výměnu baterie hledejte takové, které mají dobrou pověst a pozitivní recenze, jako je Mobileko. Naši odborní technici se postarají o to, aby se Vaše zařízení obratem vrátilo do funkčního stavu. Můžete navštívit jednu z 5-ti pražských poboček Mobileko bez objednání nebo využít svozu po celé ČR zdarma. 

 

Je nezbytné sledovat stav baterie a včas ji vyměnit,

pokud si všimnete varovných příznaků, jako je přehřátí, snížená výdrž baterie, problémy s nabíjením nebo nafouknutím. Tato náležitá péče Vám nejen pomůže obnovit funkčnost, ale také prodlouží životnost Vašeho telefonu.
 

Diagnostika telefonu zdarma

Pro profesionální radu ohledně Vaší baterie navštivte naši prodejnu Mobileko, kde Vám zdiagnostikujeme telefon zdarma.