Ve středu, o svátku 8.5. máme OTEVŘENO ✓ od 10h do 18h na pobočkách Spálená, Ládví a Černý most. Na ostatních pobočkách Vám budeme k dispozici následující pracovní den.

Ptáme se technika: Jak probíhají opravy na základní desce?

V dnešním rozhovoru budeme mít možnost nahlédnout do světa oprav mobilních telefonů na úrovni oprav základní desky mobilních telefonů. Přivítali jsme technika, který nám ochotně poskytne pohled do procesů a postupů, které se používají při opravách základní desky telefonů v servisním centru Mobileko

Dobrý den, Jakube. Děkujeme vám, že jste si na nás našel čas. Mohl byste nám přiblížit, kdy je potřeba opravit základní desku?

Dobrý den, závada na základní desce se může projevovat běžnými způsoby klasických závad až na to, že klasická oprava u nich nezabírá a příčina může být právě na základní desce. Dále to bývají závady kdy se telefon nezapíná, nebo po vytopení, časté restarty nebo různé výpadky.

 Jakým způsobem pak probíhá samotná oprava?

Po identifikaci problému se přistupuje k samotné opravě. To může zahrnovat výměnu vadné součástky, opravu propojení nebo opravy na mikroúrovni, jako jsou pájení či výměna čipů nebo mikroschémy. Důležitý je zejména dostatek času aby se oprava mohla na jednotlivé etapy úspěšně provést.

Jak dlouho taková oprava obvykle trvá?

Doba opravy se liší podle povahy problému. Některé opravy mohou být řešeny během několika hodin, zatímco složitější závady mohou vyžadovat až několik dní.

Jsou zde nějaká rizika pro opravovaný telefon?

Samozřejmě. Jedná se o vážný zásah do srdce zařízení, proto je zde vždy riziko toho, že se telefon po opravě nemusí zapnout. O rizicích ale zákazníka vždy informujeme.

A co byste poradil uživatelům, aby minimalizovali riziko problémů se základní deskou?

Doporučuji pravidelnou údržbu a chrání telefonu před fyzickým poškozením, stejně jako dodržování pokynů výrobce ohledně nabíjení a výměny baterie. Dále je důležité používat pouze ověřené a kompatibilní nabíječky a příslušenství.

Děkujeme vám za zajímavý pohled do procesů oprav základních desek mobilních telefonů.

Není zač, bylo mi potěšením podělit se o postupy v našem servisu Mobileko. Děkuji za pozvání.