Nebezpečí užívání telefonu s popraskaným sklem

Popraskané sklo na displeji mobilního telefonu může být estetickým problémem, ale je důležité si uvědomit, že jde o více než jen kosmetickou vadu. Mnoho lidí používá telefony s popraskaným sklem, aniž by si uvědomili rizika, která s tímto stavem souvisí. Zde jsou některá nebezpečí, která může užívání telefonu s popraskaným sklem přinášet:

Riziko zranění

Riziko poranění prstů

Popraskané sklo může být ostré a fragmenty skla mohou způsobit řezné rány nebo podráždění pokožky prstů během používání telefonu.

Možnost zranění při volání:

Při přiložení mobilního telefonu s prasklým sklem k uchu může způsobit poranění na tváři, zcela zbytečně.

Jak může prasklý displej ovlivnit telefon?

Narušení ochrany proti vnějším vlivům

Voda, prach a další cizí částice se mohou dostat do popraskaných částí displeje, což může ovlivnit funkčnost vnitřních součástí telefonu.

Možnost výměny skla

U vybraných telefonů je možnost vyměnit pouze sklo bez displeje. Tato šance ale klesá pokud se prasklina stále rozšiřuje a postupně z displeje vypadávají střepy až se displej znefunkční úplně.

Jsou zde i bezpečnostní rizika

Riziko požáru

V některých případech může popraskaný displej zvýšit riziko přehřátí telefonu nebo dokonce způsobit požár. Popřípadě se mohou střepy displeje dostat až k baterii a poškodit její ochranný obal

Rozšiřování praskliny

Malé praskliny se mohou postupně zvětšovat a rozšiřovat se po celém displeji.

Co dělat?

Je vhodné co nejdříve vyhledat servisní centrum jako je Mobileko, kde Vám naši pracovníci nabídnou vhodný způsob opravy za atraktivní cenu. Do doby než tak učiníte doporučujeme používat poškozený telefon s ochrannou folií abyste předešli zraněním pořezání, případně displej alespoň přelepit pláty klasické izolační pásky (průhledné samozřejmě)

Je důležité si uvědomit, že popraskaný displej mobilního telefonu může představovat značná rizika nejen pro bezpečnost uživatele, ale i pro funkčnost zařízení. Vyhledání profesionální pomoci a prevence jsou klíčové pro minimalizaci těchto rizik a zachování bezpečného užívání telefonu.