Ve středu, o svátku 8.5. máme OTEVŘENO ✓ od 10h do 18h na pobočkách Spálená, Ládví a Černý most. Na ostatních pobočkách Vám budeme k dispozici následující pracovní den.

Je iPhone 15 voděodolný? Přečtěte si tento článek, než ho namočíte.

Apple

iPhone 15 je nyní jedním z nejlepších telefonů a má docela solidní kvalitu zpracování a odolnost vůči běžnému použití. Stejně jako mnoho moderních telefonů je navržen se slušnou odolnosti proti vodě - ale to vždy neznamená, že může přežít plné ponor ve vašem bazénu. Hodnocení Ingress Protection (IP) vám řekne o odolnosti telefonu proti vodě a částicím, což usnadňuje srovnání různých modelů. Takže jak moc je iPhone 15 odolný?

Jsou iPhone 15 a iPhone 15 Plus voděodolné?

Stejně jako jejich předchůdci mají iPhone 15 a iPhone 15 Plus stupeň odolnosti IP68. Číslice v tomto hodnocení ukazují odolnost zařízení proti pevným částicím a kapalinám. První číslo značí odolnost telefonu proti pevným částicím na stupnici od nuly do šesti. Druhé číslo hodnotí jeho odolnost proti kapalinám od nuly do devíti. Tato hodnocení ukazují, že iPhone 15 a iPhone 15 Plus jsou velmi odolné vůči pevným částicím a kapalinám.

Hodnocení IP68 znamená, že tyto telefony jsou odolné proti malým pevným částicím jako je prach nebo písek a mohou být ponořeny do sladké vody po dobu až 30 minut maximálně do hloubky šesti metrů . Jinými slovy, tyto modely jsou vzduchotěsné a mohou odolat ponoru bez poškození.

Jak je to v praxi?

Měli byste si uvědomit, že hodnocení IP68 certifikující odolnost iPhone proti vodě se vztahuje pouze na sladkou vodu, nikoli na mořskou vodu. To znamená, že vystavení vašeho iPhone 15 mořským bazénům nebo oceánům není vůbec doporučené. Mořská voda může způsobit vážné poškození zařízení v průběhu času, což může vést k nákladným opravám nebo nutnosti pořídit si nové zařízení.

Co dělat když telefon spadne do vody?

Nejdříve a nejdůležitější, dostaňte ho z vody co nejrychleji. Mnohem pravděpodobněji přežije rychlý ponor než dlouhé namočení. Jakmile jste ho vyzvedli, pokud je stále zapnutý, okamžitě ho vypněte. V zařízení může nastat zkrat, pokud se pokusí provést operaci, když je v komponentech voda, takže nejlepší je ho úplně vypnout.

Pak, pokud používáte pouzdro, sundejte ho. Pouzdro pouze udržuje vodu v mezích mezi ním a telefonem a zvyšuje pravděpodobnost poškození. Můžete také opatrně setřít veškerou vodu, která je viditelná na povrchu. Může být také dobrý nápad vyndat SIM záslepku a utřít od vody jak SIM, tak záslepku, ve které je umístěna, a pak tyto části zatím odložit stranou.

Nedávejte jej do rýže

Dalším krokem je podporovat vysychání veškeré vody, která je uvnitř telefonu. Oblíbenou možností je pohřbít telefon do rýže, protože rýže by měla pomoci absorbovat vlhkost, ale toto nedoporučujeme. Raději ho nechte volně ležet někde s dobrou cirkulací vzduchu, aby mohl vyschnout.

Pokud vše selže, je tu pro Vás Mobileko.

Pokud vysušení nepomohlo, a tekutina se dostala do přístroje, obraťte se na nás. Zajistíme profesionální vyčištění Vašeho telefonu a všech jeho komponent. 
 

Konaktujte nás

Buďto na naší infolince 733 399 899 nebo emailu info@mobileko.cz