Jak probíhá výměna sklíčka kamery?

S nástupem kvalitních kamer v mobilních telefonech se logicky zvětšila plocha, na které se kamera rozprostírá. Jak kamerový mechanismus disponuje již slušnější optikou, tak je oblast fotoaparátu vystouplá a tím je náchylnější na poškození. V našem servisním centru velmi dobře vidíme jak poptávka po výměně sklíčka kamery raketově roste. Náš servis je na to ale dobře připraven a proto na většinu přístrojů mám připraveny skladem díly na tuto opravu.

Existují i alternativy

My v mobileku máme naskladněné sklíčka kamery na většinu nabízených modelů, což znamená expresní opravu kdykoli se zastavíte. Jak taková oprava sklíčka kamery probíhá?

Důležité je zkontrolovat funkčnost kamery

První, nejdůležitější věc, kterou byste měli zkontrolovat Vy po prasknutí sklíčka kamery a kterou v rámci výstupních testů zkontrolujeme je funkčnost kamery. Tedy, nemá kamera při spuštění na obraze fleky či jiné vady? Pokud ne, je pravděpodobné, že fotoaparát nemusí být postižený.

Proces sejmutí sklíčka

V našem sevisním centru nejprve po nahřátí a povolení lepidla opatrně sejmeme sklíčko kamery na fotoaparátu. A vyčistíme okolí, kde bylo naaplikované lepidlo pomocí speciálních přípravků, aby vše bylo připravené na zbrusu nové sklíčko kamery.

Aplikace a finální testování

Když je vše v pořádku, pomocí speciálního originálního lepidla s příměsí silikonu naaplikujeme zcela nové sklo kamery. To potřebuje několik desítek minut na zatuhnutí pro perfektní pevnost. Když je vše hotovo, provedeme finální výstupní test pro jistotu maximální spokojenosti našeho zákazníka.

Není to tak jednoduché jak se zdá

Pokud fotoparát přežije poškození sklíčka, je oprava velmi levná  pohybuje se většinou do jedné tisícikoruny. V případě poškozené kamery může jít v závislosti na modelu o 2-3 tisíce korun. Proto se vyplatí po nehodě jednat hned a zastavit se na výměnu. Doufáme, že Vám tento článek pomohl a nezapomeňte poptat na našich obchodech pouzdro které ochrání sklíčko kamery, nebo krycí ochranné sklo pouze na kameru, na vybrané modely je lze objednat.