Ve středu, o svátku 8.5. máme OTEVŘENO ✓ od 10h do 18h na pobočkách Spálená, Ládví a Černý most. Na ostatních pobočkách Vám budeme k dispozici následující pracovní den.

Vyplatí se oprava nabíjení či baterie? Srovnání cen.

Možná váháte nad tím, jestli Váš telefon opravit. Může se jednat o prostou výměnu baterie, opravu konektoru, jelikož ale mobil můžete mít několik měsíců nebo rok dva. Na mysli můžete mít, jestli se nevyplatí koupit nový mobilní telefon než jej v servisu Mobileko nechat opravit. Ukážeme Vám naši perspektivu a důvod, proč se Vám taková oprava vyplatí.

Oprava baterie

Baterie je životně důležitou součástí každého mobilního telefonu. Avšak s časem dochází k přirozené degradaci, což se projevuje poklesem výdrže baterie a zhoršením výkonu. U moderních telefonů není jednoduché baterii vyměnit, respektive ji nevyměníte doma jako u starých telefonů s odklápěcím krytem. V servisním centru jako je Mobileko naši zkušení technici baterii vymění téměř na počkání. 

Jaká je rentabilnost výměny baterie u těchto modelů?

Vyplatí se oprava nabíjení či baterie? Srovnání cen.

Galaxy S20

Cena výměny baterie u modelu G980 stojí 1490 kč. Tržní cena použitého přístroje se přitom pohybuje kolem 6,5 tisíce korun. Oprava se tedy jistě vyplatí
Vyplatí se oprava nabíjení či baterie? Srovnání cen.

Galaxy S10

U tohoto modelu G973 se cena instalace nové baterie pohybuje kolem 1390 kč včetně práce, daně a dílu, zatímco samotný telefon se použitý dá pořídit kolem 4 tisíc korun. S novou baterií ale může sloužit další léta.
Vyplatí se oprava nabíjení či baterie? Srovnání cen.

iPhone 12

U Apple iPhone stojí výměna baterie 1790 kč, zatímco telefon kolem 10 tisíc korun. U modelů iPhone se oprava vyplatí zdaleka nejvíce

Vyměnit baterii má smysl

Zde vidíte, že vyměnit akumulátor smysl obecně dává i u starších modelů. U zmíněných vlajkových modelů značek se vzhledem k dlouhé podpoře systému lze na telefon spolehnout po dlouhá léta a proto byste měli vyměnit baterii ve Vašem telefonu

Jak je to u nabíjecího konektoru?

Aby tyto chytré zařízení mohly plnit své účely, je nezbytné, aby byly v perfektním stavu, včetně funkčního nabíjecího konektoru. Konektor, přestože je malý a často opomíjen, je zásadní pro správné nabíjení a přenos dat.

Vyplatí se oprava nabíjení či baterie? Srovnání cen.

Galaxy S9

Oprava dobíjení stojí u několik let starého modelu 1090 kč, přesto jej na inzertních serverech pohybuje i okolo 2 tisíc korun. I přes své stáří se není třeba bát nechat takový přístroj opravit.
Vyplatí se oprava nabíjení či baterie? Srovnání cen.

Galaxy S20 Plus

U vlajkové S20 plus se stále oprava vyplatí a pohybuje se na hranici 1590 kč.V našem servisu se stále jedná o velmi slušnou cenu 
Vyplatí se oprava nabíjení či baterie? Srovnání cen.

iPhone XR

U iPhonu zřídka kdy dojde k poškození konektoru ale přesto i u 4 roky starého modelu stojí oprava 1190 kč, tedy zlomek ceny telefonu. Proč jej tedy v servisu nenechat vyměnit.

Z výše uvedeného lze jasně vyčíst, že výměna nabíjecího konektoru či baterie vašeho mobilního telefonu může být rozhodujícím krokem k zachování jeho dlouhodobého zdraví a plné funkčnosti. Ale proč byste měli investovat do opravy místo nákupu nového zařízení?

Podívejme se na několik klíčových faktorů:

  1. Finanční úspory: Statistiky ukazují, že výměna nabíjecího konektoru či baterie může být až o 50 % levnější než nákup nového telefonu. Tato úspora je zvláště vítaná v době, kdy jsou ceny chytrých telefonů stále vyšší.

  2. Ekologický dopad: Ročně se vyhodí množství starých telefonů, které bylo možné opravit, což přispívá k elektronickému odpadu a znečištění životního prostředí. Oprava nabíjecího konektoru či baterie je ekologicky šetrnější volbou, která snižuje množství elektronického odpadu.

  3. Rychlost a pohodlí: Statistiky také ukazují, že výměna nabíjecího konektoru či baterie obvykle trvá méně času než hledání a konfigurace nového telefonu. To znamená, že se můžete rychleji vrátit k používání svého zařízení bez zbytečných prodlev.

  4. Zachování cenných funkcí: Mnoho uživatelů má své oblíbené aplikace, nastavení a data uložená na svém telefonu. Výměnou pouze nabíjecího konektoru či baterie si můžete zachovat vše, co máte rádi, aniž byste museli začínat od nuly.

Vzhledem k těmto faktorům a údajům je jasné, že výměna nabíjecího konektoru či baterie je ekonomická, ekologická a praktická volba pro uživatele mobilních telefonů. Investice do opravy může prodloužit životnost vašeho zařízení a ušetřit vám čas, peníze a starosti spojené s nákupem nového telefonu. Nečekejte, až se problémy prohloubí, a obraťte se na odborníky, kteří vám pomohou vrátit váš telefon do plného provozu!